Hostelería y turismo - PRE Dpto PRE
Oinarrizko maila
Besteren kontura jarduten du ostalaritzaren sektoreko enpresa txiki, ertain eta handietan, jatetxe-establezimenduetan, tabernetan, kafetegietan, janari prestatuetan espezializatutako dendetan eta elikagaiak biltegiratzen, ontziratzen eta banatzen dituzten enpresetan.
Erdi maila
Jatetxe-arloko zerbitzuetako teknikaria
Ostalaritzaren sektorean eta jatetxeetan egiten du lan. Oro har, elikagaiak eta edariak prestatzeko eta zerbitzatzeko prozesuak garatzen dituzten ekoizpen-sektoreetan, hala nola ostalaritza-sektorean eta, horren esparruan, hotel- eta jatetxe-arloetan.
Sukaldaritzako eta gastronomiako teknikaria
Ostalaritza-sektoreko enpresetan eta jatetxeen azpisektoreko establezimenduetan garatzen du bere jarduera, horietan garatzen baitira elikagaiak aurrez elaboratzeko, prestatzeko eta, hala badagokio, zerbitzatzeko prozesuak; elikagai gordinak aurrez elaboratzeko eta merkaturatzeko establezimenduetan; janari prestatuetan espezializatutako dendetan; elikagaiak eta bestelakoak biltegiratu, ontziratu eta banatzeko enpresetan.
Goi maila
Bidaia-agentzietako eta ekitaldien kudeaketako goi-mailako teknikaria
Turismo-sektorean, txikizkako, handizkako eta handizkako eta txikizkako bidaia-agentzien azpisektorean, bai eta harreran eta ekitaldietan espezializatutako agentzietan ere, arlo hauetan: zerbitzuak/turismo-produktuak eta ekitaldiak administratzea - Erreserbak - Produktua - Saltzea.
Curriculuma
Gida, informazio eta laguntza turistikoetako goi-mailako teknikaria
Turismo-sektorean egiten du lan, horrek mota guztietako ekitaldiak, bidaiari-terminalak eta garraio-enpresak hartzen ditu barnean, baita turismo-eremu tradizionalak ere, hala nola helmugak eta informazio-guneak, besteak beste. Gainera, gaitasuna du sektore berari lotutako tokiko garapen-planak eta -jarduerak sortzeko eta ezartzeko. Besteren konturako langileak nahiz norberaren konturako langileak dira, administrazio publikoetan edo antzeko ezaugarriak dituzten erakundeetan (partzuergoak, patronatuak, etab.) lanpostuak betetzeko aukera barne.
Curriculuma
Jatetxe-arloko zerbitzuen zuzendaritzako goi-mailako teknikaria
Sektore publikoko edo pribatuko jatetxe-arloko enpresa handietan eta ertainetan eta txikietan egiten du lan. Kasu horretan, beren eginkizunak jatetxeko zuzendaritzaren edo gerentziaren edo hierarkian baliokidea den goragokoaren mende betetzen dituzte.
Sukalde zuzendaritzako goi-mailako teknikaria
Enpresa handietan eta ertain eta txikietan egiten du lan, batez ere ostalaritza-sektorean eta, zehazki, jatetxeen azpisektorean. Askotan, establezimendu txikietan jardun dezake, aldi berean, sukaldaritzaren jabe eta arduradun gisa.
Turismo-ostatuen kudeaketako goi-mailako teknikaria (OL)
Turismo-sektorean garatzen du bere jarduera, batez ere turismo-ostatuen azpisektorean, bai hoteletan bai hotelez kanpokoetan, antzeko mota batzuk barne, hala nola osasun-egoitzak, ospitaleak eta ikasle-egoitzak, besteak beste.
Curriculuma
LHko beste programa batzuk: LH Berezia
Auxiliar en alojamiento y lavandería
Más información (en construcción)
Auxiliar en operaciones de pastelería y panadería
Más información (en construcción)
Auxiliar en cocina y restauración
Más información (en construcción)